Pups

Je bezoekt deze pagina waarschijnlijk omdat je geïnteresseerd bent in een Nova Scotia Duck Tolling Retriever puppy. Of misschien ben je er al van overtuigd dat je op het punt staat een Nova Scotia Duck Tolling Retriever te krijgen en ben je hier om je zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn of haar komst.

Wat de reden ook is, je bent op de juiste plek! Op deze pagina vindt u niet alleen algemene informatie over de Nova Scotia Duck Tolling Retriever, maar ook waar je op moet letten bij het kopen van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever pup.

Vragen zoals of je een hondenverzekering nodig hebt en welke spullen je nodig hebt voor je Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Tips voor het opvoeden van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever-puppy, hoe u ervoor kunt zorgen dat hij zindelijk, gesocialiseerd en meer is. We willen een Tollerpup, maar wil Tollerpup mij?

Als u overweegt een puppy te kopen, is het een goed idee om van tevoren grondig onderzoek te doen naar de persoonlijkheid, eigenschappen, vereisten en opofferingen die komen kijken bij het opvoeden van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, zowel financieel. Het gaat meer om toewijding en vrije tijd.

Naast algemene ras informatie kunt u ook kennismaken met de "Toller" en communiceren met eigenaren tijdens bijeenkomsten georganiseerd door de Nova Scotia Nederland Duck Retriever Club. Voor sommige mensen is het beter om geen hond te hebben, nu deze beslissing nemen is altijd beter dan de hond later terugbrengen naar een fokker of asiel.

Het hebben van een hond heeft veel voordelen maar ook veel nadelen. Natuurlijk is het heerlijk om een lieve pup met blauwe oogjes vanuit het nest naar je te laten kijken, maar bedenk ook dat de puppy- en puppyfase veel tijd en investeringen kost.

Ook ben je nooit klaar met paren en zal de hond training nodig blijven hebben. Onthoud ook dat je in alle weersomstandigheden je hond moet uitlaten, ook als je dat niet wilt. Kijk ook eens in en om je huis, hoe voelt het als de hond binnenkomt en zijn modderige pootjes aan je bank afveegt, zichzelf uitschudt en je kast met modder bedekt? In de tuin de bollen uit de grond trekken, een kuil in het gazon graven en de takken van de boom afstrippen? Onthoud dat Toller haar kapsel minstens 2 keer per jaar wil veranderen, sommige zelfs vaker.

Deze haren vormen prachtige wolken, maar je vindt ze overal en vooral op je kleding. Werken jullie allebei? Altijd? Dus het kopen van een hond (elke hond!) is zeker niet aan te raden. Werk je parttime? Misschien, maar houd er rekening mee dat honden tijd nodig hebben om te wennen aan een tijdje alleen zijn. Geloof niet dat de buren de puppy willen meenemen voor een lunchpauze, het is de verantwoordelijkheid van JOUW hond en JOU! Koop geen hond omdat de kinderen er dol op zijn, het is geen speelgoed.

Wanneer is het tijd voor een puppy?

Koop geen puppy als je denkt dat je hem buiten in een kennel kunt houden. Toller is een hond die graag bij je is. Het is prima om een korte tijd in een kennel te zitten, maar de hele dag in een kennel blijven zal je hond gefrustreerd en ongelukkig maken. Een hond hebben betekent ook dat iemand hem voert, op vaste tijden uitlaat, traint, een hond heeft dezelfde opvoeding en routine nodig als een kind. Dit houdt hem mentaal en fysiek gezond.

Denk ook aan je vrije dagen! Neemt u uw hond mee naar het hostel, of liever een familielid of kennis. Met een vakantie in een warm, zonnig land doe je de hond pijn en heb je het Toller vaak te warm. De hond houdt van wandelen en wandelen in koelere omgevingen, in de buurt van een vertrouwd persoon. Een camping of chaletpark is meestal prima als je een hond meeneemt, maar als je gewend bent om naar een hotel te gaan, moet je een plek zoeken waar honden zijn toegestaan.

En als de hond toch niet mee kan, dan begint de zoektocht naar een goed dierenpension, wil je je hond niet bij de eerste laten? Daarnaast de kosten van verblijf, medische verklaringen, paspoorten voor honden, speciale vaccins tegen hondsdolheid en kinkhoest etc. etc. zijn ook inbegrepen.

Honden moeten vaak naar buiten

Vergeet ook niet om het uit te laten. Op veel plaatsen moet je hondenpoep opruimen, wat betekent dat je altijd een plastic boterhamzakje bij de hand hebt om op te ruimen. Er zijn ook geen aangelijnde gebieden op veel plaatsen, wat betekent dat u uw hond alleen vrij kunt laten rondlopen in winkels en losloopgebieden. Veel van deze losloopzones zijn vaak niet naast de deur, wat betekent dat u er met de auto moet komen.

Na zo'n lekkere wandeling keert je hond weer terug naar zijn vieze en modderige auto, want een echte Toller wordt wel eens gek van "vuile" dingen! Daarom nemen veel hondenliefhebbers een pauze, want een echte liefhebber loopt graag een paar kilometer naar een geschikte winkel en accepteert extra modderige voeten!

Net als andere honden wordt Toller NIET sociaal, zachtaardig en volgzaam geboren, baas en moederhond hebben hierin de primaire verantwoordelijkheid. Daarna is het opvoeden en trainen van de hond aan jou. U start met de puppycursus en gaat daarna door met de vervolglessen, waarbij u er rekening mee moet houden dat u dit ook moet doen als het regent, vrieskoud of warm is.

Met een hond ben je eigenlijk nooit klaar met opvoeden en africhten. Je kunt een leven lang plezier hebben van trainen, de Toller is een leergierig en veelzijdig ras, maar zeker niet het makkelijkst om te trainen.

Een hond kost nu eenmaal geld

Als uw hond tekenen van veroudering begint te vertonen, wil hij u ook in de buurt hebben. Met de jaren word je ook vaak ziek en moet je constant naar de dierenarts, heb je dat ook voor je beste vriend? Mocht u daarna nog interesse hebben om een Toller pup aan te schaffen, dan kunt u contact opnemen met het Toller informatiepunt van de Nova Scotia Duck Retriever Club Nederland.

De Kennel Club intervenieert niet als puppy-wachtlijst, maar geeft informatie over nestjes die geboren of verwacht worden uit combinaties die bij de vereniging zijn ingeschreven en voldoen aan de gestelde eisen in het rasreglement van de vereniging. Met dit clubfokreglement wil de rasvereniging onverantwoord fokken van pups voorkomen, zodat de pups ook in de toekomst een positieve bijdrage kunnen leveren aan het ras.

Naast ras- en gezondheidskenmerken werd ook gekeken of reuen in binnen- of buitenland te vaak paren of te veel nesten voortbrachten. Helaas zijn dit grote zorgen in de sceptische wetenschap, en ons ras is daarop geen uitzondering. De Livestock Affairs Committee beoordeelt de claims van de fokker en geeft een schriftelijke beoordeling. Met de reeds goedgekeurde combinatie is dit natuurlijk een positieve review.

Omdat de vraag naar puppy's vaak groter is dan het aanbod, hebben de meeste fokkers een wachtlijst voor puppy's. De lengte van de wachtlijst hangt natuurlijk af van hoeveel teven er worden gedekt en hoeveel pups er worden geboren. De informatiescore van Toller is altijd moeilijk om nauwkeurig de lengte van de wachtlijst aan te geven, aangezien deze varieert van ras tot ras.

Wachtlijsten bij de fokker

Het komt ook vaak voor dat mensen zich op een wachtlijst hebben gezet bij een fokker voor een pup, maar om wat voor reden dan ook besloten hebben geen pups meer te nemen. Helaas wordt vaak vergeten het door te geven aan de fokker, waardoor er een vertekend beeld ontstaat van de wachtlijsttijd. Sta je op een wachtlijst bij een fokker, houd dan regelmatig contact.

Het kopen/verkopen van een puppy is grotendeels een kwestie van vertrouwen. Als de fokker twijfelt over een potentiële koper, kan en mag hij weigeren de pup te verkopen. Dit geldt natuurlijk ook voor potentiële kopers, die zelf moeten bepalen of fokkers en nesten bij hen passen. Bedenk dat je een hond koopt voor ongeveer 12-14 jaar.

Over de auteur

fleur

Fleur van Hoogh

Eigenaar Nsdtr.nl

Hallo! Mijn naam is Fleur en ik ben een gepassioneerde hondentrainer met een speciale liefde voor het Nova Scotia Duck Tolling Retriever ras. Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door honden en hun gedrag. Mijn avontuur begon toen ik mijn eerste Nova Scotia Duck Tolling Retriever in 2017 kreeg. Deze energieke, intelligente en liefdevolle honden hebben een bijzondere plek in mijn hart veroverd.

Als hondentrainer heb ik al jaren ervaring met verschillende hondenrassen, maar mijn expertise ligt bij de Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Dit ras, vaak liefkozend “Toller” genoemd, staat bekend om zijn uitzonderlijke jachtvaardigheden, speelse aard en sterke band met hun baasjes. Tollers zijn niet alleen fantastische jachthonden, maar ook geweldige gezinshonden dankzij hun vriendelijke en aanhankelijke karakter.

Op mijn website help ik eigenaren hun Tollers beter te begrijpen en te trainen. Door middel van positieve versterkingstechnieken en begrip van hondengedrag, streef ik ernaar om het beste uit elke hond naar boven te halen. Ik geloof dat een goed getrainde hond niet alleen gelukkiger en gezonder is, maar ook een sterke en gezonde relatie met zijn eigenaar kan opbouwen.